OM biedt excuses aan voor aanhouding fotograaf

Print
OM biedt excuses aan voor aanhouding fotograaf

Exterieur van het NRC-gebouw in Amsterdam. Afbeelding: ANP

Het OM heeft zijn excuses aangeboden voor het aanhouden van de Maastrichtse NRC-fotograaf Chris Keulen.

Keulen werd zondag op aandringen van de officier van justitie aangehouden en in de cel gegooid. Twee uur later kwam hij weer vrij.

Ruzie
De fotograaf werd opgepakt omdat hij weigerde foto's af te staan van een ruzie tussen een Amerikaanse NAVO-militair en actievoerder Nico Trommelen in de buurt van NAVO-basis Geilenkirchen. Ook werden er op het bureau vervolgens kopieën gemaakt van de foto's. 

Lees ook: Zestigjarige Nico bewusteloos geslagen door Amerikaanse militair

Het OM biedt nu zijn excuses aan voor de gang van zaken. Volgens het Openbaar Ministerie is 'in de hectiek van het moment' een verkeerde keuze gemaakt en had de fotograaf niet opgepakt mogen worden. 

Excuses
Het OM heeft niet alleen excuses aangeboden aan de fotograaf, maar ook aan hoofdredacteur Peter Vandermeersch van het NRC waarvoor Keulen de foto's maakte. De gemaakte kopieën zijn bovendien vernietigd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →