LVR wil onderzoek naar stadspark in Roermond

Print
LVR wil onderzoek naar stadspark in Roermond

Afbeelding: John Peters

De Liberale Volkspartij Roermond wil een onderzoek naar de haalbaarheid van een stadspark als verbinding tussen het Designer Outlet en de binnenstad. Daartoe dient de oppositiepartij een motie in tijdens de raadsvergadering op 28 september.

Volgens de LVR zijn de argumenten waarom college en provincie het idee van architect Eric Brugman niet uitvoerbaar achten, niet op  feiten gestoeld. Die voeren aan dat een wijziging in het nieuwe tracé van de N280 - het park moet boven op een tunnel komen - voor jaren vertraging zorgt waardoor Roermond voorlopig met verkeersopstoppingen blijft zitten. Bovendien zou de stadsparkvariant volgens gedeputeerde Eric Geurts pakweg vijftig miljoen extra kosten.

Voorkeur
De bedenker van het ontwerp en de lobbygroep die zich rond hem heeft verzameld, betwisten dat bedrag en het feit dat je met het alternatieve tracé van voren af aan moet beginnen. Bovendien heeft een enquête onder de winkeliers onlangs uitgewezen dat het merendeel de voorkeur geeft aan het stadspark, ondanks de vertraging. De aanhangers van het park, inmiddels bekend onder de naam ‘verbonden stad Roermond’, willen ook de burgers om hun mening gaan vragen. Dat gebeurt waarschijnlijk eind deze maand via hun website.

Agenda
Een poging van de LVR om het onderwerp woensdagavond tijdens de commissie ruimte al aan de agenda toe te voegen, mislukte. De meeste partijen hadden geen behoefte om over alternatieve tracé te discussiëren. VVD en D66 waren daar wel toe bereid, maar wilden  zich eerst beter voorbereiden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →