Selena Gomez krijgt nier van hartsvriendin

Print
Selena Gomez krijgt nier van hartsvriendin

Afbeelding: Instagram

De Amerikaanse superster Selena Gomez (25) kampte al maanden met nierfalen voordat ze een niertransplantatie onderging. De zangeres werd in mei zelfs opgenomen in het ziekenhuis vanwege nierfalen. Vandaag deelde ze een persoonlijk bericht waarin ze vertelde over haar transplantatie.

Selena Gomez legt op Instagram aan haar miljoen fans waarom ze afgelopen zomer weinig van zich heeft laten horen. De zangeres, die kampt met de auto-immuunziekte lupus, moest een niertransplantatie ondergaan. Eén van haar beste vriendinnen Francia Raisa zorgde voor Selena's 'ultieme cadeau' en stond een nier af.

Nierfalen
Die transplantatie was hard nodig, nadat ze in mei opgenomen van in het ziekenhuis vanwege nierfalen, meldt entertainmentwebsite TMZ. Die opname was in Chicago, na een concert van haar vriend The Weeknd. Selena stond op dat moment al op een wachtlijst voor een transplantatie.

LBij een foto waarop ze in het ziekenhuisbed de hand van haar vriendin vasthoudt, schrijft Selena dat ze zich gezegend voelt en veel van Francia houdt. Volgens de ex van Justin Bieber is er weinig aandacht voor lupus, maar wordt er hard gewerkt aan verdere onderzoeken. De ziekte uit zich onder andere in huidaandoeningen. 

Bedankt
In het geval van Selena, die momenteel een relatie heeft met rapper The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye), was een niertransplantatie nodig om haar gezondheid te garanderen. "Ik kijk ernaar uit mijn reis van de afgelopen maanden met jullie te delen", schrijft ze. Ook bedankt ze haar doktoren en familie. "Voor alles wat jullie voor en na de operatie voor mij hebben gedaan."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →