Bert van Marwijk weg als bondscoach van Saoedi-Arabië

Print
Bert van Marwijk weg als bondscoach van Saoedi-Arabië

Van Marwijk op de schouders na de kwalificatie met Saoedi-Arabië Afbeelding: AFP/Stringer

Bert van Marwijk is per direct weg als bondscoach van Saoedi-Arabië. Dat maakte de Saoedische voetbalbond donderdagavond bekend.

De trainer uit Meerssen plaatste zich onlangs nog met het Arabische land voor het WK van volgend jaar. Van Marwijk wordt opgevolgd door de Argentijn Edgardo Bauza.

Bemoeien
Van Marwijk laat aan VI weten dat hij graag naar het WK was gegaan. "Maar ik laat niemand mij vertellen hoe ik precies mijn werk moet doen", begint Van Marwijk. "Na het halen van het WK merk ik dat plotseling heel veel mensen zich willen bemoeien met de nationale ploeg en er ook wat te zeggen over willen hebben."

Geen keuze
Van Marwijk laat aan het voetbalblad weten te balen van de situatie, maar zegt geen andere keuze te hebben. "Heel jammer dat het zo moet lopen, vooral voor de vaste groep spelers waar we de afgelopen twee jaar uitstekend mee hebben kunnen werken. Die spelers hebben me van alle kanten benaderd om toch te blijven, maar ik heb geen keuze. Iedere coach moet de vrijheid hebben om zijn eigen werkwijze te bepalen."