Scorende Linssen kan nederlaag Vitesse niet voorkomen

Print
Scorende Linssen kan nederlaag Vitesse niet voorkomen

Tim Matavz maakt de 1-0 voor Vitesse Afbeelding: ANP/Joep Leenen

Ondanks een doelpunt van Bryan Linssen heeft Vitesse donderdagavond niet kunnen stunten tegen Lazio Roma. In het eerste Europa League-duel in de poulefase schoot de aanvaller uit Neeritter Vitesse nog wel op een 2-1 voorsprong, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende. 2-3.

Vitesse toonde vanaf het eerste moment weinig ontzag voor de ploeg uit Rome die met een B-team naar Arnhem was afgereisd. 

Voorsprong
De eerste kansjes waren dan ook voor Vitesse en de 1-0 na ruim een half uur spelen, was dik verdiend. Het was Tim Matavz die een voorzet van Milot Rashica op waarde wist te schatten. 

De uitblinker van Vitesse was ook van groot belang bij de tweede Vitesse-treffer. De rechtervleugelaanvaller kwam door en bediende Bryan Linssen op maat, waardoor het voor de aanvaller een koud kunstje was om van dichtbij raak te schieten. 

Beslissing
Tussendoor was Lazio wel op gelijke hoogte gekomen via een treffer van Marco Parolo. En ook na de hernieuwde achterstand toonde Lazio karakter. De ingevallen sterspeler Ciro Immobile zette Lazio zoals zo vaak op het juiste spoor. Minder dan tien minuten later was het opnieuw raak. Alessandro Murgia haalde ditmaal van dichtbij de trekker over. 

Het was een klap die Vitesse niet meer te boven kwam.