Ook in hoger beroep 15 jaar voor moord op Rob Creemers

Print
Ook in hoger beroep 15 jaar voor moord op Rob Creemers

Rob Creemers werd in januari 2013 dood gevonden in Weert. Afbeelding: Archief De Limburger

Karel van L. uit Weert is vrijdag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de doodslag van zijn plaatsgenoot Rob Creemers op 9 januari 2013.

Het gerechtshof blijft bij de straf die de rechtbank in Limburg Van L. twee jaar geleden ook al oplegde. Ook het Openbaar Ministerie had 15 jaar geëist.

Van L. bekende het doodschieten van Creemers aanvankelijk bij de politie, maar trok deze bekentenis later weer in. Hij beweerde te hebben gelogen omdat hij "het op straat niet meer trok". Volgens rechtspsycholoog Robert Horselenberg van het TMFI (The Maastricht Forensic Institute) mankeerde er veel aan de politieverhoren in de zaak en was er veel steun te vinden voor het scenario dat Van L. een valse bekentenis had afgelegd.

Die conclusie van de deskundige deelt het gerechtshof echter niet en hield hem aan zijn eerste verklaring.

Van L. werd zes weken na het misdrijf opgepakt, maar bij gebrek aan bewijs kwam hij weer vrij. In februari 2014 meldde hij zich bij de politie met een bekennende verklaring. Daar kwam hij naderhand op terug. In het hoger beroep bleef hij bij zijn ontkenning.