Brandweer redt penis van krachtsporter uit halterschijf

Print
Brandweer redt penis van krachtsporter uit halterschijf

Drie uur duurde het om de schijf zonder schade aan lijf en leden te verwijderen. Foto: Facebook/Feuerwehr Worms

Een ongelukkige krachtpatser in de Duitse stad Worms had vast een goede reden om een halterschijf van 2,5 kilo aan zijn geslachtsdeel te hangen. Zwaar bleek het zeker, gezien het feit dat de brandweer ruim drie uur in de weer is geweest om het stuk spierballenstaal van ’s mans opgewonden lid af te krijgen.

Voor de zekerheid werd de Adonis onder verdoving gebracht.

Muurvast
Aanvankelijk was de man, nadat zijn krachttoer verkeerd uitpakte, naar een ziekenhuis gebracht, melden Duitse media. Het lukte de artsen echter niet om zijn edele delen tot bedaren te brengen. Allerhande middeltjes boden geen soelaas. De schijf zat muurvast. Hierop werd de brandweer ingeschakeld om, met behulp van een haakse slijper, pneumatische zaag en een hydraulische schaar, de ijzeren kraag te verwijderen.

Drie uur
Het uiterst precaire klusje nam uiteindelijk zo’n drie uur in beslag. De brandweer kon het na het sterke staaltje niet laten een foto van de in stukken gebroken schijf op Facebook te zetten. "Hoe delicaat het werk van onze brandweerlieden kan zijn, blijkt wel uit de enigszins vreemde melding die vandaag op de meldkamer binnenkwam’’, luidt het bericht bij de opmerkelijke foto.

Duizenden reacties
De krachtsporter en zijn afgetrainde lid blijven gelukkig buiten beeld, maar de Facebookpost zelf leverde binnen één dag al ruim 14.000 likes en meer dan 27.000 reacties op.