Roda zet erbarmelijke reeks voort en verliest ook thuis van Willem II

Print

Jurjus kreeg er zaterdagavond drie om de oren. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Het is pas september, maar Roda JC zit nu al in diepe problemen. De Kerkradenaren zakten zaterdagavond naar de laatste plaats van de eredivisie na verlies in eigen huis (1-3) tegen concurrent Willem II.

Vooral de eerste helft van de thuisploeg was hemeltergend slecht. 

Chaotische start
Net als een week eerder was de start van Roda JC desastreus. Jurjus kon met een geweldige reflex een razendsnel doelpunt van Willem II voorkomen, maar was na vijf minuten kansloos bij een hard schot van Velikonja: 0-1. De chaotische start van de thuisploeg oogstte direct fluitconcerten van de ruim 11.000 fans.

Verbijstering
Roda beet even van zich af met twee kansen voor Gustafson, maar viel vervolgens weer heel diep. De Kerkradenaren verdedigden werkelijk dramatisch en zagen hoe het superieure Willem II voortdurend door de linies wandelde. Sol (0-2) en Velikonja (0-3) zorgden voor verbijstering op de tribunes.

Ander gezicht
De thuisploeg leek op weg naar de slachtbank, maar deed op slag van rust iets terug via een demarrage van Rosheuvel: 1-3. Met twee verse krachten (Van Velzen en Schahin) toonde Roda in de tweede helft een ander gezicht. De equipe van coach Molenaar stormde richting de Koempeltribune. Een snel doelpunt (eigen goal Willem II) werd onterecht afgekeurd: bij de voorzet van Van Velzen was de bal niet over de achterlijn, zo bewezen tv-beelden. 

Roda zette de Tilburgers vervolgens onder druk en kreeg ook kansen. Schahin, sterk ingevallen, raakte de lat. Maar in de stand kwam geen verandering meer.