Tweede arrestatie na aanslag op metro Londen

Print
Tweede arrestatie na aanslag op metro Londen

Afbeelding: Londen

De Britse politie heeft een tweede arrestatie verricht in verband met de aanslag op een metro in Londen afgelopen vrijdag. Het gaat om een 21-jarige verdachte die zaterdagavond laat is aangehouden in Hounslow, meldde de politie zondag.

Zaterdag werd al een 18-jarige verdachte opgepakt in het havengebied van Dover. De politie zei dat daar ook een aantal interessante dingen is gevonden. Het gebied werd deels ontruimd in het belang van het onderzoek naar de deels mislukte explosie in het volle treinstel bij het station Parsons Green. Dertig mensen raakten daarbij gewond.

Pleegkinderen
Na de arrestatie in Dover, waar onder meer de ferry's naar Calais vertrekken, is ook een inval gedaan in een pand in de Londense voorstad Sudbury. Buren vertelden de BBC dat er een ouder echtpaar woont dat in de loop der jaren tal van pleegkinderen heeft opgevoed.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →