Code rood voor Venlose wijken

Print
Code rood voor Venlose wijken

De gemeenteraad van Venlo op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Er moet snel geïnvesteerd worden in Venlose wijken als Vastenavondkamp, Klingerberg of Op de Heide. Dat betoogden raadslid Hay Janssen (PvdA) en fractievoorzitter Ton Heerschop (SP) in het radioprogramma Raad op zondag van De Limburger en Omroep Venlo.

Voor die wijken geldt volgens de politici code rood. “Het zijn geen no go areas, maar we moeten nu ingrijpen en ervoor zorgen dat het ook niet zover komt”, zei Heerschop.

Investeren
Janssen gaf aan dat er de afgelopen jaren volop is geïnvesteerd in de dorpen van Venlo. “En er gaat jaarlijks nog altijd veel geld naar de dorpen. We zijn altijd bezig met de kleine kernen, terwijl het een aantal wijken zijn die de aandacht nodig hebben”, aldus Janssen.

Actie
De SP nam vorige week het initiatief voor een zogenaamd interpellatiedebat en kreeg daarvoor steun van PvdA, D66 en GroenLinks. De oppositiepartijen willen daarin het voltallige college aan de tand voelen over de manier van besturen. De directe oorzaak is het uitblijven van concrete acties in de Blerickse wijk Vastenavondkamp, maar volgens Heerschop gaat het verder. “Het gaat ook over het herhaaldelijk niet nakomen van toezeggingen aan de gemeenteraad”, aldus Heerschop. De SP-leider geeft aan dat hij in het debat concrete toezeggingen van het college wil krijgen over te ondernemen acties. Janssen: “voor mij is het debat met het college ook een soort van krasformulier: het wordt geschikt of ongeschikt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →