Vriend Joran van der Sloot bekent: We verbrandden de schedel van Natalee

© Politie

John Ludwick, een vriend van Joran van der Sloot, heeft toegegeven dat hij samen met Joran de botten van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Dat heeft hij gezegd in een documentaireserie over de zoektocht naar de Amerikaanse.

AD

In de serie The Disappearance of Natalee Holloway gaat de vader van Natalee, Dave Holloway, samen met privé-detective TJ Ward op zoek naar sporen van zijn dochter. Ze spreken onder andere met een huisgenoot van John Ludwick, een goede vriend van Joran. Volgens de huisgenoot zou Ludwick 1500 euro hebben gekregen van Joran voor het opgraven van het lichaam van Natalee. De huisgenoot nam dat gesprek op en speelde het door aan de politie.Dave en TJ Ward confronteerden Ludwick vervolgens met de opname, waarna hij open kaart speelde. In een verklaring op camera liet hij weten dat hij en Joran de botten van Natalees lichaam hebben vermalen en haar schedel verbrand. De beelden zijn komende vrijdag te zien bij RTL5. BotrestenEerder dit jaar meldde de vader van Natalee nog dat er botresten zouden zijn gevonden op Aruba. Het OM ontkende dat echter. Ook Peter R. de Vries gaf aan het een merkwaardig verhaal te vinden en een bizar onderzoek.Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie op Aruba. Haar vader doet sinds de verdwijning verwoede pogingen om haar terug te vinden. Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot, maar het verband tussen haar verdwijning en de nabijheid van de Nederlander kon tot op heden niet worden aangetoond. De moord op studente Stephany Flores werd wel bewezen; daarvoor zit Van der Sloot momenteel een straf uit van 28 jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee