VVV blijft ongeslagen op vreemde bodem

Print
VVV blijft ongeslagen op vreemde bodem

Afbeelding: AD

VVV heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse zondagavond gelijkgespeeld: 1-1 De Koelclub stond 75 minuten met de rug tegen muur in het GelreDome, maar in het laatste kwartier kroop de ploeg van Maurice Steijn uit zijn schulp en werd er net zoals in Groningen vorige week een punt uit het vuur gesleept.

VVV stond in de eerste helft defensief zeer goed. Vitesse werd daardoor slechts twee keer gevaarlijk. Na een kleine twintig minuten redde VVV-doelman knap op een kopbal van Vitesse-aanvaller Bryan Linssen. Vijf minuten later tastte de Duitse keeper mis bij een schot van Linssens collega Milot Rashica, maar kon VVV’s Moreno Rutten de bal nog wegwerken. Het leidde tot ontevredenheid bij Vitesse-coach Henk Fräser die zijn opkomende rechtsback Fankaty Dabo na 38 minuten wisselde voor Chelsea-huurling Charlie Colkett. 

Meteen in de fout
Na rust was het echter meteen raak voor de Arnhemmers. Een verkeerde pass naar achteren van invaller Johnatan Opoku -  die in de ploeg was gekomen voor Tarik Tissoudali – werd uiteindelijk afgestraft door Tim Matavz: 1-0. Opoku kreeg al snel de mogelijkheid om zijn fout recht te trekken, maar kwam na een voorzet van Ralf Seuntjens een teenlengte te kort om de 1-1 binnen te schieten.

Geen risico’s
Na een dik uur spelen wisselde VVV voor de tweede keer. Linksback Leroy Labylle, die belast was met de taak om de pijlsnelle en behendige Rashica, werd kort na zijn gele kaart door VVV-coach Maurice Steijn naar de kant gehaald. Voor hem kwam Damian van Bruggen, die aan de rechterkant achterin ging spelen waarop Moreno Rutten naar de plek van Labylle schoof.

Blessure
Een dik kwartier voor tijd moest verdediger Jerold Promes geblesseerd naar de kant en kwam Kelechi Nwakali in de ploeg. Kort voor de derde Venlose wissel probeerde Linssen de te ver uit zijn doel staande Unnerstall te verrassen met een schot vanaf eigen helft, maar de bal zeilde over.

Venloos kwartiertje
VVV ging in de laatste vijftien minuten nog op zoek naar de gelijkmaker, met Nwakali als middenvelder en Clint Leemans die de plek centraal achterin innam van Promes. In de 83e  minuut kwam VVV-spits Lennart Thy dicht bij het doel in scoringspositie, maar zijn schot werd geblokt door Vitesse-verdediger Matt Miazga.  Zes minuten later kwam de gelijkmaker alsnog vanaf elfmeter. Nadat Nils Röseler naar de grond werd getrokken schoot Clint Leemans vanaf elfmeter raak: 1-1. VVV blijft daardoor ongeslagen op vreemde bodem na lastige uitwedstrijden tegen FC Twente, FC Groningen en Vitesse