PSV met vroeg doelpunt langs tien Feyenoorders

Print
PSV met vroeg doelpunt langs tien Feyenoorders

Afbeelding: Pro Shots

PSV heeft Feyenoord zondag de eerste nederlaag van dit seizoen toegebracht. Een vroeg doelpunt van Gastón Pereiro bleek in Eindhoven genoeg voor de ploeg van trainer Phillip Cocu, die de overwinning in de tweede helft tegen tien Feyenoorders wel nog bijna uit handen gaf. Beide clubs staan nu na vijf competitieduels op twaalf punten.

PSV pakte Feyenoord voor rust aan met de wapens die juist de Rotterdammers doorgaans hanteren: veel druk naar voren, veel vechtlust en fysieke strijd. Het leidde tot een stormloop op het Rotterdamse doel en een regen aan kansen. Net als woensdag in de zo teleurstellend verlopen krachtmeting met Manchester City in de Champions League (0-4) incasseerde Feyenoord al binnen twee minuten een tegentreffer. Pereiro kon een voorzet van Jürgen Locadia helemaal vrij achter doelman Brad Jones volleren: 1-0.

Blessure De Jong en Rood Berghuis
Pereiro was één van de vier nieuwelingen in de basisploeg van de thuisclub. Trainer Phillip Cocu gaf in zijn defensie, de zwakste linie bij PSV, Daniel Schwaab en Joshua Brenet weer eens een kans. Voorin mocht Luuk de Jong starten, omdat Hirving Lozano geschorst was na zijn rode kaart vorige week tegen sc Heerenveen. Voor de spits duurde de topper echter slechts een kwartiertje. Een onbesuisde overtreding van Steven Berghuis leverde De Jong een ribblessure op, waarmee hij naar het ziekenhuis moest. Berghuis kwam goed weg met een gele kaart, maar moest kort voor rust alsnog van het veld. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf hem nogmaals geel nadat hij Jorrit Hendrix had vastgehouden.

Feyenoord de betere
Opvallend genoeg nam Feyenoord in de tweede helft met een man minder het initiatief over. Dat deed de landskampioen onder aanvoering van de sterke Sofyan Amrabat, die spits Michiel Kramer was komen aflossen. Met de kracht en het loopvermogen van Amrabat knokte Feyenoord zich in de wedstrijd. PSV-keeper Jeroen Zoet voorkwam doelpunten van Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius en zag hoe Jens Toornstra de bal in de zeventigste minuut voor een leeg doel over schoot. PSV hield bibberend stand en bezorgde Feyenoord het eerste puntenverlies.