Arriva zet instaphulp in op drukke Maaslijn

Print
Arriva zet instaphulp in op drukke Maaslijn

Afbeelding: Harry Heuts

Vervoerder Arriva zet op de drukste stations van de Maaslijn stewards in om mensen te helpen bij het instappen. De stewards wijzen aan waar in de trein nog plek is.

De ‘instaphulp’ staat tijdens de spits op de stations van Cuijk en Boxmeer. Op deze stations zijn, net als op station Mook-Molenhoek, ook posters opgehangen waarop reizigers kunnen zien hoe lang hun trein is, en waar ze het best in kunnen stappen.

Verplaatst
Traditioneel zijn treinen het volst in de eerste weken na de zomervakantie. Afgelopen voorjaar kondigde Arriva al maatregelen aan om de drukte op de Maaslijn aan te pakken. Zo is een deel van het schoonmaakwerk verplaatst van Nijmegen naar Venlo.

Langere treinen
Ook rijden er langere treinen tussen Venlo en Roermond zodat treinstellen minder vaak in Venlo gekoppeld hoeven te worden. Verder worden de tweedehands Lint-treinstellen die Arriva ­speciaal voor de Maaslijn heeft ingehuurd minder ingezet. Ze zijn te storingsgevoelig om in de drukke ochtendspits te gebruiken.

Erg vol
De Arriva-treinen vanuit Sittard en op de Heuvellandlijn zijn na de zomer verlengd om de drukte op te vangen. Toch zitten ook hier de treinen in de spits erg vol. Volgens een woordvoerster van Arriva neemt die drukte binnen enkele weken weer wat af. Nieuwe studenten hebben dan een kamer gevonden of reizen op andere tijdstippen om de drukte te vermijden