Drankverbod Roermond uitgebreid: Nergens meer alcohol in openbare ruimte

Print
Drankverbod Roermond uitgebreid: Nergens meer alcohol in openbare ruimte

Afbeelding: istock

Drankgebruik in de openbare ruimte. Het zorgt regelmatig voor overlast. Door de regels aan te scherpen hoopt de gemeente Roermond die overlast beter aan te kunnen pakken.

Er komt een verbod op het nuttigen van alcohol in de openbare ruimte binnen de gehele bebouwde kom van de gemeente Roermond. Terrassen en evenementen zijn van de regel uitgezonderd. 

Drunkies
Tot op heden was het alleen in het centrum van Roermond en het centrum van Swalmen verboden om op straat alcohol te drinken. In de wijken mocht het dus nog wel, maar daardoor ontstond er op bepaalde plekken overlast, bijvoorbeeld in Roermond op het plein aan de Nassaustraat tegenover de Aldi, bij de Arlo-flat en bij winkelcentrum Donderberg. Plekken waar vaak jongeren dan wel zogeheten drunkies samenkomen. 

Balorig gedrag
Optreden door stadstoezicht en politie was moeilijk omdat als er op het moment van een controle geen overlast was, het drinken niet bestraft kon worden. Dit terwijl het drankgebruik regelmatig wel geluidsoverlast, het achterlaten van afval en balorig gedrag met zich meebrengt. Met de nieuwe regels in de hand hebben politie en stadstoezicht meer mogelijkheden om op de bekende overlastlocaties op te treden. 

Doordat het verbod in de hele bebouwde kom gaat gelden, wil de gemeente voorkomen dat er een waterbedeffect ontstaat en de overlast zich verplaatst naar andere straten of wijken in de gemeente.