Ryanair maakt volledige lijst met geschrapte vluchten bekend

Print
Ryanair maakt volledige lijst met geschrapte vluchten bekend

Afbeelding: iStock

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft maandagavond de volledige lijst met vluchten gepubliceerd die de komende tijd worden geschrapt.

De Ierse prijsvechter annuleert de komende zes weken veertig tot vijftig vluchten per dag vanwege personeelstekorten.

Slechte werkomstandigheden
De problemen zijn ontstaan door het personeelsbeleid van Ryanair. Het bedrijf ging naar eigen zeggen de mist in met de planning voor de vakanties van piloten. Maar volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zijn veel piloten van de vliegtuigmaatschappij boos over de slechte werkomstandigheden en om die reden op zoek naar een nieuwe werkgever. Ryanair ontkent dat.

Limburgers
Op luchthavens in heel Europa worden de komende tijd dagelijks vluchten geschrapt. Ook op vliegvelden als Weeze, Eindhoven en Brussel-Charleroi, van waar veel Limburgers vertrekken, zijn vluchten geannuleerd.

Twee opties
Word je getroffen door de nieuwe regeling? Dan heb je als reiziger twee opties: of je boekt je geannuleerde vlucht om naar een nieuwe vlucht, of je vraagt je geld terug. In dat eerste geval is het belangrijk om te weten dat alle extra kosten die je daardoor maakt, verhaald kunnen worden op de luchtvaartmaatschappij. Bewaar dus het bewijs van al je uitgaven.

Wil je het geld terug dan moet je via dit formulier je geld terugvragen.

De volledige lijst is hieronder te bekijken: