Politieagent na diefstal terecht op staande voet ontslagen

Foto ter illustratie© iStock

Een politieagent van de Maastrichtse politie is terecht na 37 dienstjaren op staande voet ontslagen omdat hij een fiets op het werk had gestolen. Dat heeft de rechtbank Limburg bepaald.

Benti Banach

De diefstal en het daaropvolgende ontslag vonden al in 2014 plaats, maar daar is toen geen ruchtbaarheid aan gegeven. De zaak komt nu in de openbaarheid omdat de rechtbank Maastricht onlangs het bezwaar tegen het ontslag ongegrond heeft verklaard.

AngststoornissenDe agent leed tijdens de diefstal aan angststoornissen, maar hij wist heel goed waar hij mee bezig was, stelt de advocaat van de politie.

Lieke Jaminon, de advocaat van de politieman, voert aan dat er volgens haar te weinig rekening is gehouden met het lange, onberispelijke dienstverband van de man. Ook zouden de psychische klachten van de rechercheur niet voldoende zijn meegewogen door de rechtbank.

Hoger beroepJaminon zegt dat haar cliënt overweegt hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal