Toys ‘r Us op rand faillissement

© logo

Speelgoedverkoper Toys 'r' Us staat op de rand van het faillissement. Dat hebben ingewijden aan persbureau Bloomberg verklaard. De Amerikaanse speelgoedketen, met filialen in Limburg, verkeert in problemen door hoge schulden en afnemende verkopen.

Redactie

Een faillissementsaanvraag wordt gezien als een mogelijkheid voor het bedrijf om van een deel van zijn schulden af te komen. Een groot deel van die schulden zijn het gevolg van transactie in 2005, een zogenoemde 'leveraged buyout'. Investeerders kochten Toys 'r' Us toen met geleend geld. De leningen moest de winkelketen vervolgens zelf terugbetalen.

Na het faillissement en een doorstart zou Toys 'r' Us aan een nieuwe strategie kunnen werken. Het bedrijf heeft al jaren te lijden onder concurrentie van onder meer Amazon en Walmart.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal