Strafontslag van zieke ambtenaar ongedaan gemaakt

© ANP Xtra

Het in juni 2014 opgelegde strafontslag van een ambtenaar van de gemeente Sittard-Geleen is door de rechtbank in Maastricht ongedaan gemaakt.

Erwin Schmidt

Ook het staken van loonbetaling destijds tijdens ziekte van deze ambtenaar, is naar het oordeel van de Rechtbank Limburg onterecht geweest en wordt teruggedraaid.

ZiekDe vrouw kwam in 2008 bij Sittard- Geleen in dienst als managementassistente van de burgemeester en vervulde later andere functies. In het najaar van 2013 was zij twee weken ziek en in die periode niet bereikbaar voor haar werkgever.

GenegeerdEen soortgelijke situatie deed zich begin 2014 nogmaals voor. Oproepen om bij de bedrijfsarts te verschijnen werden genegeerd. In april 2014 staakte de gemeente de loonbetaling aan de ambtenaar. Daarna volgde strafontslag.

OntoelaatbaarDe rechtbank oordeelt dat de ambtenaar inziet dat haar gedrag ontoelaatbaar was, maar dat uit medisch onderzoek blijkt dat zij door haar psychische toestand niet in staat was aan haar verplichtingen te voldoen. Het ontslag wordt teruggedraaid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal