Tienduizenden eurobiljetten van 500 euro verstoppen toiletten in Genève

© Reuters

Het Zwitsers gerecht start een onderzoek na de ontdekking van tienduizenden euro’s cash in de afvoerleidingen van een agentschap van de Zwitserse bank UBS en drie restaurants in Genève, zo bericht The Guardian.

Redactie

Versnipperde bankbiljetten in coupures van 500 euro zijn door een onbekende in de toiletten weggespoeld.

Spaanse vrouwZwitserse onderzoekers verklaren dat het geld naar alle waarschijnlijkheid afkomstig is uit een bewaarkluis die toebehoort aan een ongeïdentificeerde Spaanse vrouw.

Een advocaat van de vrouw bezocht volgens de krant Tribune de Genève een lokaal politiebureau, maar bood alleen aan om de kosten te vergoeden voor het herstel van de afvoerleidingen. Ze gaf geen uitsluitsel op de vraag waarom het geld in het riool is terechtgekomen, aldus de krant.

Niet illegaalHet is in Zwitserland niet illegaal om bankbiljetten te vernietigen, maar een woordvoerder van het gerecht in Genève geeft aan dat de omstandigheden van het incident verder onderzoek vereisen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal