Peelboerderij in Ospel vernieuwt

Print
Peelboerderij in Ospel vernieuwt

Peelboerderij Ospel Afbeelding: architectenbureau Heer en Meester

De Peelboerderij in Ospel wordt verbouwd. Coen van der Zanden van de Dorpsherberg zal de catering van de boerderij gaan doen. Een deel van de winst gaat naar buitencentrum De Pelen.

Nu Staatsbosbeheer sinds 2011 geen subsidie meer krijgt om het buitencentrum in Ospel te laten draaien, zoekt de organisatie samen met het nationaal park de Groote Peel naar verdienmodellen. Eerder heeft de expositieruimte al plaats gemaakt voor een winkeltje met spullen over en uit de natuur. Nu krijgt ook het oude bezoekerscentrum, de Peelboerderij aan de overkant, een commerciële rol. Vanwege een al bestaand huurcontract met de huidige exploitant van het horecadeel van het buitencentrum, kan Staatsbosbeheer daar geen verdienmodel van maken.

Wandelaars
Coen van der Zanden van restaurant de Dorpsherberg gaat  het cateren van de boerderij als dependance van het buitencentrum exploiteren met uitsluitend biologische koffie en streekproducten. Voor wandelaars in de Groote Peel en vergaderaars die rust en luxe willen. De verbouwing is vorige week gestart en moet op 1 januari zijn afgerond. De boerderij wordt energiezuiniger gemaakt, krijgt een keuken en een grote glazen kap in het dak die volgende maand geplaatst moet worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen