Hoeveel winkels staan er leeg bij jou in de buurt?

Tekenend voor de leegstand in middelgrote plaatsen zijn de voormalige V&D-gebouwen.© ANP

De leegstand van winkelpanden is afgelopen jaar iets teruggelopen, maar in veel middelgrote gemeenten met 50.000 tot 100.000 inwoners is daar niks van te merken. Daar staat gemiddeld een op de acht winkels in het centrum leeg. Limburg heeft een leegstandspercentage boven het landelijk gemiddelde.

ANP/Caspar Naber

Dat constateert Dynamis Vastgoedconsultants in een jaarlijks onderzoek naar de Nederlandse winkelmarkt. In ongeveer de helft van de middelgrote plaatsen nam de leegstand verder toe.

V&DTekenend voor de leegstand in middelgrote plaatsen zijn de voormalige V&D-gebouwen. In de grote steden of 'hoofdwinkelgebieden' hebben die bijna allemaal een nieuwe bestemming gekregen, maar in zogeheten 'ondersteunende winkelgebieden' in iets kleinere steden staat 72 procent nog altijd leeg.

Hoe is de situarie in Limburg? Kies in het menu hieronder een plaats en bekijk de gegevens over leegstaande winkels.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal