Eigenaar coffeeshops sleept Sittard-Geleen voor de rechter

© iStock

Coffeeshophouder Peter Hendriks heeft de gemeente Sittard-Geleen gedagvaard vanwege het miljoenenverlies dat hij naar eigen zeggen lijdt.

Redactie

Hendriks claimt een schadebedrag van tientallen miljoenen euro's als gevolg van de invoering van het ingezetenencriterium door burgemeester Sjaar Cox. De advocaat van de coffeeshophouder, Bas Peters, heeft dat laten weten.

BuitenlandersHet ingezetenencriterium verbiedt buitenlanders de toegang tot coffeeshops. Cox voerde dat buitenlanderverbod op 1 juni 2016 in. Sindsdien daalde de omzet van beide Sittardse coffeeshops Relax en Skunk van Hendriks naar eigen zeggen met minstens 70 procent. HogerTot het verbod bezochten jaarlijks 350.000 mensen beide shops, aldus Hendriks. Hoe langer Cox het verbod handhaaft, hoe hoger de schadeclaim wordt, waarschuwde Peters. Op 4 oktober staat een hoorzitting in deze zaak op de rol van de rechtbank in Maastricht, zegt Peters. De rechtbank kon dat dinsdag nog niet bevestigen.StationIn overleg met de gemeente verhuisde Hendriks in 2014 twee coffeeshops uit het stadshart naar het stationsgebied in Sittard. Hendriks is ook boos omdat Cox nooit overleg met hem zou hebben gevoerd over invoering van het ingezetencriterium. Cox volgde daarmee het voorbeeld van Maastricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal