Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) wil bredere snelwegen

Foto ter illustratie.© Le Giesen

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) is blij met de ‘keurige’ begroting van het demissionaire kabinet, maar vindt dat Zuidoost-Nederland wordt achtergesteld wat betreft geld voor wegen, spoor en luchtverkeer.

Peter Bruijns

"De Zuid-Nederlandse economie is de groeimotor van Nederland geworden, daar horen passende beleidsplannen en investeringen bij”, zegt LWV-directeur Huub Narinx. "Niet alleen incidenteel, maar ook structureel. De huidige toekomstscenario’s voor Nederland houden echter geen rekening met deze sterke groei. Het aantal files in Zuidoost-Nederland neemt in rap tempo toe, terwijl bereikbaarheid een basisvoorwaarde is voor economische groei.”

AanpassingenDe LWV vraagt om meer aanpassingen aan de Zuid-Nederlandse infrastructuur; zoals verbredingen van de A67 (Eindhoven-Venlo) en de A2 (Eindhoven-Sittard). Ook de plannen voor spoorverbinding en luchtvaart moeten worden doorontwikkeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal