Benauwde zege Fortuna op bezoek bij amateurs Noordwijk

© Orange Pictures

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond in de eerste speelronde van de KNVB beker met 0-1 gewonnen van VV Noordwijk.

Ron Langenveld

De Sittardenaren hadden het zwaar tegen de Zuid-Hollanders die uitkomen op hoofdklase-niveau. Na zeventig minuten spelen was het Djibril Dianessy die scoorde. Jorrit Smeets liep in blessuretijd nog een rode kaart op.

LastigHet royale applaus van de Noordwijk-supporters bij aanvang van de rust sprak boekdelen over het verloop van de eerste helft. De zaterdag-amateurs van Noordwijk maakten het Fortuna behoorlijk lastig. Het beste zicht op een doelpunt was ook voor de Zuid-Hollanders.

Rakelings naastDoelman Aykut Özul, voor het eerst de vervanger van Miguel Santos in het Fortuna-doel, mocht al naar een kwartier zijn kunnen tonen, maar hield een schot van Emiel Wendt vakkundig uit het doel. Net voor rust was het Noordwijker Denzel James die rakelings langs de paal schoot. Fortuna moest het doen met wat halve kansen. Tot scoren kwamen beide partijen niet.

NatrappenNa rust kwam Fortuna even fel uit de startblokken wat vrijwel meteen twee kansjes opleverde voor Stefan Askovski en Djibil Dianessy. Daarna was het opnieuw Noordwijk dat de regie in handen nam. Een beetje tegen de verhoudingen in was het na bijna zeventig minuten voetballen opnieuw Djibril Dianessy, die ditmaal met het hoofd wél trefzeker was en voor Fortuna de 0-1 op het bord zette. Fortuna kwam vervolgens een aantal keren heel goed weg tegen het aandringende Noordwijk. In blessuretijd liep Jorrit Smeets nog een rode kaart na onbesuisd inkomen met gestrekt been. Maar tot doelpunten kwam het niet meer in Noordwijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal