Dapper MVV in eigen huis strijdend ten onder tegen AZ

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:

MVV is er niet in geslaagd om te stunten tegen gedeelde koploper van de eredivisie AZ. De Sterrendragers gingen in De Geusselt met 2-3 onderuit.

Emil Visser

MVV kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Uit een hoekschop vloeide een kans voort, waarbij Pantelis Hatzidiakos vrij stond in het zestienmetergebied. De eerste kans van de wedstrijd was direct een treffer.

Levensgrote kansDe Maastrichtenaren waren niet uit het veld geslagen. Sterker nog, ze voerden de druk op AZ behoorlijk op, met de nodige mogelijkheden tot gevolg. Dean Koolhof kreeg na 16 minuten zelfs een levensgrote kans op de gelijkmaker. Zijn schot van dichtbij ging echter rakelings naast.

GevoelDe meer dan terechte gelijkmaker viel tien minuten voor de rust. Een scherpe corner van Dean Koolhof werd met gevoel en kracht binnengekopt door Samy Mmaee.

CiranniIn de tweede helft voerde AZ de druk op bij MVV. Maar de thuisploeg leek niet onder de indruk en kwam zelfs op gelijke hoogte. Opnieuw scoorde de centrale verdediger, ditmaal op weergaloze wijze uit een vrije trap van Alessandro Ciranni.

AanvalsdriftDe droom spatte zeven minuten voor tijd echter uiteen. Opnieuw was het Weghorst die scoorde voor de uitploeg. In de slotfase kon MVV, ondanks een stevige aanvalsdrift, niet meer scoren.