Zware aardbeving in Mexico eist opnieuw veel levens

Print
Zware aardbeving in Mexico eist opnieuw veel levens

In Mexico Stad zijn veel gebouwen ingestort. Afbeelding: AFP/Ronaldo Schemidt

Mexico is dinsdag getroffen door een zware aardbeving. Volgens de autoriteiten zijn er zeker 224 mensen om het leven gekomen, maar verwacht wordt dat het dodental nog verder oploopt.

De aardbeving had een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de staat Puebla, ongeveer 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico Stad. 

Kinderen
Door de aardbeving zijn veel gebouwen ingestort en zitten miljoenen mensen zonder stroom. Onder de doden zijn volgens hulpverleners 32 kinderen, die het leven lieten toen hun schoolgebouw het begaf.

President Enrique Peña Nieto heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden. Ook wordt het leger ingezet om hulp te bieden. 

1985
Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een aardbeving, toen met een kracht van meer dan 8. Daarbij kwamen in totaal bijna honderd mensen om het leven. De aardbeving van dinsdag volgt precies 32 jaar na de zware aardbeving van 19 september 1985, die vele duizenden mensen het leven kostte.

Oproep
Ben jij of ken jij een Limburger in het getroffen gebied?
Neem dan contact met ons op via internet@delimburger.nl of WhatsApp (+31651671811)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen