VVV-trainer Steijn zet Van Crooij op doel in bekerduel

Print
VVV-trainer Steijn zet Van Crooij op doel in bekerduel

Delano van Crooij (rechts) was vorig jaar nog een vaste waarde in het elftal van Maurice steijn. Foto: De Limburger/Laurens Eggen

Trainer Maurice Steijn van VVV is van plan om in de eerste bekerronde tegen Blauw Geel in Veghel (donderdagavond 19.45 uur) zo veel mogelijk in de sterkste opstelling te spelen.

Toch doet de trainer bij voorbaat enkele concessies. Delano van Crooij vervangt eerste keeper Lars Unnerstall in het doel.

Promes
Verder overweegt Steijn de aan zijn lies geblesseerde Jerold Promes rust te geven. Roel Janssen (kuitbeen) en Vito van Crooij (linkerknie) zijn niet inzetbaar. Of de jonge talenten Mink Peeters, Etienne Amenyido en Kelechi Nwakali speeltijd zullen krijgen, laat Steijn in het midden. "Dat beslis ik donderdag. Wij willen winnen, dus nemen we Blauw Geel heel serieus."

Sterk
Volgens Steijn is de derde divisionist uit Veghel een fysiek sterke ploeg die op het eigen kunstgras goed uit de voeten kan. De Brabanders verloren anderhalve week geleden nog in Echt van EVV (1-0) en konden afgelopen weekeinde de eerste thuiszege begroeten (4-2 tegen HSC ’21).

Vermoedelijke opstelling VVV: D. van Crooij, Rutten, Post, Röseler, Labylle, Leemans, Nwakali, Seuntjens, Hunte, Thy, Tissoudali.