'Superhond' Frida heeft in Mexico al meer dan 50 mensen gered

Print
'Superhond' Frida heeft in Mexico al meer dan 50 mensen gered

Frida in haar reddingshond-outfit Foto: imgur.com

Ze is een van de grootste helden op dit moment in Mexico: speurhond Frida. In haar carrière als reddingshond heeft ze al meer dan 50 mensen gered die slachtoffer waren van een natuurramp. En ook na de aardbeving in Mexico van begin deze maand was ze succesvol in haar taak. Dankzij haar werden twaalf mensen onder de puinhopen vandaan gehaald.

Met laarsjes aan haar voeten en een veiligheidsbril op die haar ogen beschermt tegen stof en puin, struint Frida ook vandaag weer door de brokstukken die zijn achtergebleven na de zware aardbeving van gisteren. De 6-jaar oude labrador is niet te stuiten. Wanneer ze een overlevende bespeurt, brengt ze haar baasje op de hoogte door te blaffen. Frida maakt haar lidmaatschap van de Canine Unit van de Mexicaanse Marine (SEMAR) meer dan waar. 

Labradors
Er zijn in Mexico 300 honden zoals Frida, waarvan er zo'n 20 actief zijn in Mexico Stad. De honden zijn veelal labradors en Belgische herders. Ze krijgen een twaalf tot veertien maanden lange training van twee tot vier uur per dag, afhankelijk van het type hond. Vervolgens zijn ze zo'n zes tot zeven jaar actief als reddingshond en in het geval van Frieda - omdat ze zo succesvol is - zelfs langer.

President
Mensen uit de hele wereld prijzen Frida voor haar goede werk. De Mexicaanse president heeft zelfs een keer over haar getwitterd en ze was te gast in het populaire Mexicaanse tv-programma A Primera Hora. 

Hoeveel mensen Frida na de aardbeving van gisteren in Mexico heeft kunnen redden, is nog niet bekend. Wel is zeker dat ze ook hier weer is ingezet, hopelijk met succes.