Moordverdachte had vermoeden dat hij werd gezocht

Print
Moordverdachte had vermoeden dat hij werd gezocht

Herdenking van Abderahim Maihouane kort na de fatale schietpartij in april. Afbeelding: Rob Oostwegel

Abbas Al S. (31) heeft zich donderdag op Schiphol bij de politie gemeld omdat hij het sterke vermoeden had dat hij verdachte was van de moord op Abderahim Maihouane.

Dat heeft zijn advocaat Peer Szymkiowak aan De Limburger bevestigd.

Al S. is  volgens de raadsman vanuit een land buiten Europa naar Nederland gevlogen om zich te melden. In welk land en hoelang de verdachte zich daar heeft opgehouden kan of wil de advocaat niet zeggen.  

Opbiechten
Szymkowiak kan de vraag of Abbas Al S. nu aan de politie gaat opbiechten  dat hij de schutter is geweest die Abderahim Maihouane op 14 april in loungebar Tropicana  in Sittard heeft neergeschoten niet beantwoorden. "Daarvoor  is het nu te vroeg. Hij houdt zich nog even aan zijn zwijgrecht. Zoals gezegd. Mijn cliënt kreeg in het buitenland signalen dat hij gezocht werd in verband met dit levensdelict. Om alles in goede banen te leiden heeft hij via mij contact gezocht met justitie en politie. Donderdag is hij naar Nederland gevlogen.  De opsporingsautoriteiten wisten waar en wanneer hij  zou landen. Hij is overgebracht naar een politiecel in Maastricht. Vrijdag zal de eerste toetsing bij de rechter-commissaris plaatsvinden. Daarna weten we misschien meer.”

Naam
De politie had de verdachte van de schietpartij al enige tijd in beeld. Ook de familie van de gedode Abderahim wist de naam van de vermoedelijke schutter al langer. Nadat de man in Nederland onvindbaar bleek, werd hij internationaal gesignaleerd. Bronnen meldden de vorige week aan De Limburger dat de verdachte na het gewelddadig incident nog diverse keren in Geleen is gesignaleerd. “Zeker weten doe ik het niet. Maar ik betwijfel sterk of het waar is wat die bronnen beweren,” zegt Peer Szymkowiak. De man staat in Utrecht ingeschreven maar zou meestal in Geleen verblijven.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →