VVV grijpt bekerduel aan om kleine voetbalshow te geven

Print
VVV grijpt  bekerduel aan om kleine voetbalshow te geven

Afbeelding: Joep Leenen

VVV heeft donderdagavond het bekerduel bij derdedivisionist Blauw Geel '38 in Veghel aangegrepen om een kleine voetbalshow in de eerste helft te geven.

Debutanten in de basiself, Damian van Bruggen, Etienne Amenyido en Terry Antonis, scoorden zeer fraai. Na de 3-0 bij rust vonden de Venlonaren het welletjes.

Bankzitters
Trainer Maurice Steijn had zijn basiself voor het bekerduel ingrijpend aangepast. Geen Rutten, Promes, Seuntjens, Unnerstall en Thy, maar bankzitters Kelechi Nwakali, Mink Peeters, Van Bruggen, Amenyido en Antonis. Die hadden wel even startproblemen, maar uiteindelijk bleken ze veel te sterk voor Blauw Geel.

In de eerste helft kwam VVV wat traag op gang. Onwennigheid troef, omdat met Kelechi Nwakali, Terry Antonis, Mink Peeters en Etienne Amenyido vier spelers debuteerden in de basiself. Na een klein half uur begon het te draaien. Zeker na het ziedende afstandsschot van verdediger Damian van Bruggen - in de ploeg voor Moreno Rutten - en dus de 0-1, moesten de amateurs uit Veghel achteruit.

Kroon
Daarvoor had Delano van Crooij - in het doel in plaats van Lars Unnerstall - een keer serieus reddend moeten optreden bij een counter van Blauw Geel. Maar na de openingszet van Van Bruggen, was het VVV wat de klok sloeg. Eerst scoorde Etienne Amenyido de 0-2 na een fraaie individuele actie. De kroon op de eerste helft werd echter gezet door Terry Antonis, rechtshalf voor Danny Post die de geblesseerde Jerold Promes verving. De Australiër lobde vanaf randje zestien over de keeper heen: 0-3.

Na rust viel er niet veel meer te genieten. VVV deed het rustig aan; Blauw Geel had geen kracht meer. Opmerkelijk was wel nog dat jeugdspelers Stan van Dijck (16) en Roy Gielen nog mochten invallen bij VVV.