Roda praat met potentiële buitenlandse investeerders

Print
Roda praat met potentiële buitenlandse investeerders

Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC zet de deur open voor nieuwe, buitenlandse investeerders, ook al is Alexei Korotaev sinds kort op borgtocht vrij.

De eredivisionist, die financieel onder grote druk staat, sprak deze week in Kerkrade uitgebreid met twee mogelijke kandidaten.  Kopstukken van de club gaven deze week een rondleiding aan de twee gasten op het Parkstad Limburg Stadion en jeugdcomplex Kaalheide. Bovendien werden ze uitgenodigd voor een dinergesprek bij Auberge de Rousch in Heerlen.

Contracten
Technisch directeur Harm van Veldhoven, een van de gastheren, bevestigt de contacten die er zijn aangeknoopt. Hij wil de identiteit van het duo niet prijsgeven. „Je moet het beschouwen als een oriënterend bezoek. Verder zijn er geen conclusies aan te verbinden. Er komen op de club wel meer partijen op bezoek die op de een of andere manier interesse tonen voor Roda JC.” 
Algemeen directeur Wim Collard, die ook sprak met de potentiële investeerders, zegt dat er ‘geen nieuwe wetenswaardigheden’ zijn.

Stijn Janssen
Opvallend is ook dat Stijn Janssen betrokken is bij dit traject. De fiscalist uit Spaubeek bracht vorig jaar Roda JC in contact met de Zwitsers-Russische zakenman Alexei Korotaev. Die kondigde vol ambitie aan dat hij miljoenen wilde pompen in de club, maar werd begin februari in Dubai in de cel gezet. Sinds kort is hij op borgtocht vrij. Janssen werkte evenals Korotaev vanuit Dubai, maar zou plannen hebben om zich weer in Nederland te vestigen. Eerder dit jaar sloeg hij een aanbod van Collard af om hem op termijn op te volgen als algemeen directeur.

Alternatieven
Met de flirt met mogelijk nieuwe geldschieters zoekt Roda nadrukkelijk naar alternatieven voor Korotaev. Hoewel de Rus op vrije voeten is, heeft hij zijn paspoort moeten inleveren en mag hij Dubai niet verlaten. Bovendien is hij hevig verwikkeld in een aantal langslepende zaken met Helin International, een financieel adviesbedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten.
Een duidelijke stroming binnen Roda is van mening dat de club zich niet langer moet vastklampen aan de 31-jarige zakenman. Roda heeft met Korotaev een intentieverklaring getekend dat hij de aandelen van eigenaar Frits Schrouff op termijn kan overnemen. Er is echter nog geen enkele overdracht geweest.

De Roda-top voelt zich min of meer schatplichtig aan Schrouff om binnen een termijn van drie jaar na diens aantreden een of meerdere kopers voor de aandelen te vinden. De 77-jarige eigenaar van een groothandel in oosterse producten kocht Roda in november 2015, tegen een totale waarde van zo’n tien miljoen euro.