OG3NE: Weten dat iemand nooit meer terugkomt is zwaar

Print
OG3NE: Weten dat iemand nooit meer terugkomt is zwaar

Afbeelding: RTL

OG3NE heeft het nog steeds zwaar met het verlies van hun moeder Isolde. De drie zussen hebben de draad langzaamaan weer opgepakt, maar het blijft confronterend door alle publiekelijke aandacht. "Je moet door. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of dat ooit lukt. Of het gaat heel lang duren", aldus de 21-jarige Shelley.

De meiden hebben zich een tijd teruggetrokken om bij te komen van de heftige gebeurtenis in hun leven, maar maken nu geleidelijk hun entree op de bühne. Dat doen ze overigens wel op gevoel. "We kijken wat goed voelt en wat niet. Op een gegeven moment dachten we: laten we maar een stapje verder gaan."

De zussen zijn het unaniem eens dat hun carrière als zangeressen vaak erg confronterend is, omdat hun leven in de spotlights staat. "Aan de ene kant kun je zeggen: daar kies je voor. Maar we hebben niet gevraagd om deze situatie. Alles wat je zingt is emotie en je hebt het niet onder controle. Je weet niet wanneer je het even niet meer trekt."

Ook tijdens het werken aan nieuwe nummers missen Lisa (23), Amy (21) en Shelley hun moeder enorm. "Met demo's of nieuwe liedjes, normaal lieten we het horen. Je wil weten wat ze ervan vindt. En weten dat iemand nooit meer terugkomt is heel zwaar."

Betekenis
Ondanks het verdriet en de moeilijke periodes, kijkt OG3NE positief naar de toekomst. Het nummer Lights and Shadows, dat ze speciaal schreven voor hun moeder, blijven ze hoe dan ook opdragen. "Bij het eerste optreden hadden we het er heel moeilijk mee. Het publiek ging het voor ons zingen en dan merk je ook wel weer dat het liedje niet alleen voor ons is. Het heeft zoveel betekenis voor andere mensen", legt Shelley uit. ,,Het zal nooit een reden zijn om het nummer niet te zingen. Mama had ook gewild dat wij dit door zouden zetten."

De meiden zaten gisteravond aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night. Het was de eerste keer dat ze op tv over het overlijden van hun moeder praatten. Isolde Vol stierf in juli aan een zeldzame vorm van botkanker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →