Tom Dumoulin geeft zeldzaam inkijkje in privéleven

Print
Tom Dumoulin geeft zeldzaam inkijkje in privéleven

Afbeelding: ANP

Kersvers wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin houdt zijn privéleven bewust buiten de schijnwerpers, maar in gesprek met de NOS gaf hij toch een klein inkijkje.

Vrijdag kregen fans van Tom tijdens een Q&A met de NOS de kans om vragen te stellen aan de Maastrichtenaar.

Vriendin
Bijgeloof heeft Tom niet echt, maar een appje van zijn vriendin vindt hij wel heel belangrijk: "Ik vraag altijd aan mijn vriendin of ze me voor een wedstrijd succes wil wensen met een kusje erbij." 

Bekende Nederlander
Tijdens het vraaggesprek werd de Maastrichtenaar gevraagd hoe het is om nu een bekende Nederlander te zijn. "Daar heb ik het moeilijk mee gehad", antwoordde de renner. "Zeker na de Giro. Het is een proces en dat gaat nog even door, maar het is wel even wennen voor mij", vertelt Dumoulin. "Soms loop je door de stad en dan wil je gewoon niet herkend worden. Verzetten heeft geen zin. Accepteren maakt me een gelukkiger mens, maar ik moet er wel nog altijd een weg in zien te vinden."

De Tour
Verder liet Tom weten dat hij de Tour alleen gaat rijden als er meer tijdritkilometers in zitten dan vorig jaar. Dat zou de kans om zijn grote droom te verwezenlijken danig vergroten. "Ik zou heel graag de Tour winnen, liever nog dan dat ik wereldkampioen tijdrijden word."