Oproep: moest u bij Yarden ook bijbetalen voor uitvaart?

Print
 Oproep: moest u bij Yarden ook bijbetalen voor uitvaart?

Afbeelding: iStock

Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid.

Ondanks een uitspraak van de rechter, die in 2014 al oordeelde dat de extra kosten niet terecht zijn, lukt het nabestaanden pas na maandenlange correspondentie onder de bijbetaling uit te komen, schrijft de Volkskrant.

Geen geld
De naheffing van Yarden kan mensen raken die voor 2007 een naturaverzekering hebben afgesloten bij Yarden of bij voorganger AVVL. Bij zo'n verzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar worden uitvaartdiensten verricht.

Risico
Yarden wilde in 2007 van deze verzekering af en liet de polishouders weten dat de nieuwe verzekering een pakket uitvaartdiensten ter waarde van maximaal 3733 euro zou dekken. 

Door het veranderen van de polisvoorwaarden kwam het risico van prijsverhogingen helemaal bij de verzekerden te liggen, die daardoor soms fors moesten bijbetalen.

Hebt u moeten bijbetalen?
Woont u in Limburg en hebt u ook moeten bijbetalen? Dan wil de redactie graag met u in contact komen. Stuur een e-mail met uw contactgevens (naam en woonplaats, mailadres of telefoonnummer).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →