Wethouder Arno Janssen van Peel en Maas overleden

Print
Wethouder Arno Janssen van Peel en Maas overleden

Afbeelding: De Limburger

Wethouder Arno Janssen (Lokaal Peel en Maas) is overleden. Hij werd afgelopen weekeind in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartproblemen.

Janssen (68) was sinds 1994 politiek actief. In eerste instantie voor de partij Democratische Samenwerking in Maasbree. In die toenmalige gemeente is hij 7,5 jaar wethouder geweest. Na het ontstaan van de fusiegemeente Peel en Maas in 2010 ging Democratische Samenwerking over in Lokaal Peel en Maas. Janssen werd fractievoorzitter. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen maakt Lokaal Peel en Maas onderdeel uit van de coalitie en bezet Janssen met partijgenoot Roland van Kessel een wethouderspost.

In juli kondigde Janssen aan na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer als wethouder door te gaan. Hij wilde hooguit nog als lijstduwer zijn partij ondersteunen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →