Leraar verdacht van ontucht met neefje (7) in de Efteling

Print
Leraar verdacht van ontucht met neefje (7) in de Efteling

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Eindhovense leraar Daan V. (24) zou vorig jaar ontucht hebben gepleegd met zijn 7-jarige neefje. De zaak kwam aan het rollen omdat hij er ook van wordt verdacht leerlingen in ruil voor seks goede cijfers te geven.

De rechtbank laat de Eindhovenaar voorlopig vrij tot zijn zaak op 19 januari dient.

De procedurele zitting vanochtend werd een heftig juridisch-technisch gevecht tussen advocaat René van den Boom en officier Wichern. De pleiter zag fouten bij de eerdere verlengingen van het voorarrest: Daan V. zou te snel naar de gevangenis te zijn overgebracht, terwijl hij de eerste dagen in een politiecel moest zitten. Wichern wees erop dat zitten op het politiebureau veel zwaarder is dan in een gevangenis, waar de leefomstandigheden beter zijn. Daan was dus zeker niet in zijn belangen geschaad: ‘dit is de omgekeerde wereld’. De rechtbank zag geen vormfout, maar laat V. wel tijdelijk vrij, op voorwaarde dat hij zich psychisch laat onderzoeken en mogelijk alvast laat behandelen

'Daar zit niemand op te wachten'
Daarmee was het steekspel nog niet afgelopen, want ook over het misbruik van het neefje, tijdens een uitje naar de Efteling, kletterden de degens. In appberichten naar zijn partner zei V. dat hij het jongetje toen had betast terwijl het stond te plassen, en er gebeurde meer. Advocaat René van den Boom wees er meteen op dat berichtjes niet willen zeggen dat er echt iets is gebeurd. Meer bewijs is er volgens hem niet, want het jongetje zelf is niet verhoord. Blijft het openbaar ministerie bij de verdenking, dan zal het neefje ondervraagd moeten worden en ‘daar zit niemand op te wachten.’

Maar Wichern had verklaringen van de ouders en die waren volgens haar veelzeggend. Nu beweren dat het een grapje was, kan zo’n zware verdenking niet uitvlakken, vond ze. Appberichten nam ze zeker niet zo maar aan. In andere berichten zei Daan immers dat hij zijn geslacht ooit in een babymondje had gestopt. Daar zag ze niet genoeg bewijs voor.

Filmpje
Ook het bewijs tegen Daan V. voor de leerlingenverleiding stond open en bloot in zijn telefoon. Via WhatsApp stuurde hij niet mis te verstane berichten. ‘Zou je seks hebben met een docent voor een 8?’, ‘Wil je een 7,5 voor een filmpje?’, ‘Waartoe zijn jullie bereid?, ‘Voor een echt hoog cijfer is dit niet genoeg’ en hij vraagt of de jongens zijn geslachtsdeel willen zien. Wichern ziet dat als misbruik maken van zijn positie waarmee hij overwicht heeft over de minderjarigen. Zelf zei Daan dat hij enkel wilde onderzoeken hoe ver leerlingen gaan. Daarmee was de lijst nog steeds niet afgewerkt: er is kinderporno gevonden op zijn computer, die hij ook verder zou hebben verspreid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →