Eis: 28 jaar cel tegen vijf leden vermeende Limburgse drugsbende

Print
Eis: 28 jaar cel tegen vijf leden vermeende Limburgse drugsbende

Afbeelding: De Limburger

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond in totaal 28 jaar celstraf geëist tegen vijf mannen uit Noord-Limburg. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan grootschalige drugssmokkel naar Duitsland.

De 43-jarige Venlonaar Servet Y. hoorde de hoogste straf tegen zich eisen. Als het aan het OM ligt draait hij acht jaar de bak in. Officier van justitie Leonard Geuns ziet hem als de leider van een criminele organisatie die in zeven maanden ruim 200 kilo softdrugs, amfetamine en cocaïne naar Duitsland bracht.  

Café Europa
De mannen zouden tussen november 2014 en mei 2015  hun plannen hebben uitgevoerd vanuit café Europa aan de Straelseweg in Venlo. 

Medeverdachten
Het OM vindt dat de de vier medeverdachten van Y. zes jaar (twee verdachten) en vier jaar de cel in moeten. Zij zouden een rol hebben gespeeld bij het verpakken, verstoppen en vervoeren van de soft- en harddrugs naar een afnemer in het oosten van Duitsland. 

Versleutelde Caddy
De bende zou negentien transporten hebben uitgevoerd in een speciaal daarvoor geprepareerde Volkswagen Caddy. Daarin was onder de laadvloer een extra opbergruimte gemaakt. Die kon alleen met digitale sleutels worden geopend. 

Onderschept
Het onderzoek tegen de vermeende criminele organisatie kwam in een stroomversnelling nadat politie en justitie in Duitsland op 6 mei 2015 een van de transporten hadden onderschept. Politie en justitie denken dat café Europa in Venlo gebruikt werd om het geld wit te wassen.

De advocaten van de verdachten komen de volgende week aan het woord. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →