Grensovergang Heidenend herleeft in oude foto's

Print

Heidenend in vermoedelijk 1968. Afbeelding: De Limburger

De burgemeesters van Venlo en Nettetal onthullen zondag informatieborden met oude oude foto’s over de historie van de voormalige grensovergang Heidenend in Tegelen.

De Heemkundige Kring Tegelen heeft samen met de Burgerverein uit Kaldenkerken het initiatief genomen voor deze borden in het Nederlands, Duits, Tegels en Kaldenkirchener dialect.

De onthulling door de burgemeesters Antoin Scholten en Christian Wagner gebeurt  om 11:00 uur aan de grens waar de Tegelse Kaldenkerkerweg overgaat in de Kaldenkerkse Steylerstrasse.

Verhaal
De oude grensovergang is wat opgekalefaterd. De grenspaal en het voormalige grensgebouw hebben een fris verflaagje gerkregen. Doel is voor voorbijgangers de historie van de grensovergang uit te leggen. Na een welkom door voorzitter Jos Wolbertus van de Tegelse heemkundekring wordt een verhaal over de grensovergang Tegelen/Kaldenkerken verteld. Elvire Kückemanns en Truus Verbong doen dat in het Kaldenkirchener en Tegels dialect.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →