Grensovergang Heidenend herleeft in oude foto's

Heidenend in vermoedelijk 1968.

Heidenend in vermoedelijk 1968.© De Limburger

Grensovergang Heidenend in 1900.

Grensovergang Heidenend in 1900.© De Limburger

thumbnail: Heidenend in vermoedelijk 1968.
thumbnail: Grensovergang Heidenend in 1900.

De burgemeesters van Venlo en Nettetal onthullen zondag informatieborden met oude oude foto’s over de historie van de voormalige grensovergang Heidenend in Tegelen.

John Verstraelen

De Heemkundige Kring Tegelen heeft samen met de Burgerverein uit Kaldenkerken het initiatief genomen voor deze borden in het Nederlands, Duits, Tegels en Kaldenkirchener dialect.De onthulling door de burgemeesters Antoin Scholten en Christian Wagner gebeurt om 11:00 uur aan de grens waar de Tegelse Kaldenkerkerweg overgaat in de Kaldenkerkse Steylerstrasse.

VerhaalDe oude grensovergang is wat opgekalefaterd. De grenspaal en het voormalige grensgebouw hebben een fris verflaagje gerkregen. Doel is voor voorbijgangers de historie van de grensovergang uit te leggen. Na een welkom door voorzitter Jos Wolbertus van de Tegelse heemkundekring wordt een verhaal over de grensovergang Tegelen/Kaldenkerken verteld. Elvire Kückemanns en Truus Verbong doen dat in het Kaldenkirchener en Tegels dialect.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee