Duitse jongen (15) rijdt tegen boom, vader dood

Print
Duitse jongen (15) rijdt tegen boom, vader dood

De auto waarmee de 15-jarige zoon samen met zijn vader, de bijrijder, tegen een boom knalde op een landweg in het Duitse Heinsberg, vlak over de grens bij Sittard. Afbeelding: Still YouTube

Een tragedie in Heinsberg, net over de grens bij Sittard. Op de landweg L228 tussen Dremmen en Randerath knalde donderdagavond een auto frontaal tegen een boom. De bijrijder overleed ter plekke. Vrijdag berichtte de politie dat de 15-jarige zoon van het slachtoffer achter het stuur had gezeten.

De jongen uit Heinsberg is zwaargewond met de helikopter naar het Klinikum in Aken gevlogen.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. “De hamvraag is waarom de jongen überhaupt achter het stuur heeft gezeten. Ook moet het onderzoek uitwijzen hoe snel de Audi A4 heeft gereden”, aldus een woordvoerder van de politie.

Brandweer
Volgens de politie is de auto met beide inzittenden rond 16.50 op de Landestrasse van de rijbaan gekomen en via een groenstrook tegen een boom geknald. De bijrijder, de 45-jarige vader, was op slag dood en zat klem in de auto. De brandweer moest zijn lichaam uit het wrak bergen.

De jongen werd per reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen en is volgens een laatste bericht buiten levensgevaar. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →