Verdachte van verkrachting blijft langer in de cel

Print
Verdachte van verkrachting blijft langer in de cel

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Een 23-jarige man uit Roermond die verdacht wordt van verkrachting, blijft voorlopig langer vastzitten. Dat besliste de rechtbank in Roermond vrjdag.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan dat hij in de nacht van 2 op 3 juni van dit jaar een vrouw heeft verkracht in een auto die geparkeerd stond langs het water in Ool. Ook zou hij haar bestolen en bedreigd hebben.

Ontkenning
De man ontkent de beschuldiging. Hij stelt dat er weliswaar sprake is geweest van seks, maar dat de vrouw daar mee had ingestemd. Pas toen hij zei geen gevoelens voor haar te hebben, deed zijn aangifte, zo luidt zijn versie van het gebeuren.

Bezwaren
Vanwege de twijfel die er is, waarbij ook de verklaring van een vriend die met een ander meisje in de buurt was een rol speelt, vroeg advocaat Maurice Sprenkels om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te schorsen. De rechtbank vond echter dat er nog steeds voldoende ernstige bezwaren zijn om de man vast te houden. Wel wil de rechtbank dat opnieuw wordt geprobeerd om de man mee te laten werken aan psychologisch onderzoek. Een eerste poging werd door de verdachte geweigerd.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is onbekend.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →