Geen vervolging van man die door agent werd neergeschoten

Print
Geen vervolging van man die door agent werd neergeschoten

Afbeelding: ANP

De man die zich in mei 2015 verzette bij zijn aanhouding en door een agent in Susteren werd neergeschoten, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd.

De man werd verdacht van het vernielen van een voordeur en verzet bij zijn aanhouding. Justitie heeft echter besloten om hem daarvoor niet te vervolgen.

Psychose
De man verkeerde in een psychose toen hij zijn daden beging. De agent die de man aan wilde houden dacht dat hij te maken had met een motorbendelid die een vuurwerkbom tegen een woning had gegooid. Later bleek het om een steen te gaan en dat de man niet gelieerd was aan een bende. Nadat de man niet gereageerd had op bevelen en dreigend op de agent afkwam, werd hij neergeschoten. Hij liep daarbij blijvend letsel aan zijn been op.

Lees ook: OM in hoger beroep tegen agent die verdachte neerschoot

Vrijgesproken
De zaak kraag veel aandacht toen het Openbaar Ministerie (OM) besloot de agent te vervolgen omdat hij niet zou hebben mogen schieten. In maart van dit jaar werd de agent in kwestie door de rechtbank in Roermond vrijgesproken. Het OM besloot in hoger beroep te gaan. Naar verwachting dient dat hoger beroep in november. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →