Verdachte ontkent geschoten te hebben in loungebar Sittard

Herdenking van Abderahim Maihouane kort na de fatale schietpartij in april.© Rob Oostwegel

Abbas Al S. (31) zegt niet de schutter te zijn die Abderahim Maihouane in een Sittardse loungebar heeft doodgeschoten. Dat hebben bronnen aan De Limburger bevestigd.

Jos Emonts

Abbas heeft vanuit het land waar hij verbleef contacten gehad met bekenden in Sittard-Geleen. Hij heeft aan hen verteld dat hij naar Nederland zou komen om zich te melden bij de politie, maar dat hij absoluut niet de trekker van het wapen heeft overgehaald. Abderahim Maihouane werd op 14 april in een loungebar aan de Tudderenderweg in Sittard doodgeschoten.

GeheimDe man vertelde ook waar hij verbleef en met welke vlucht hij donderdag op Schiphol zou landen. Zo kon het gebeuren dat, voordat de rechercheur de familie in kennis kon stellen van de arrestatie, kennissen hem al waren voor geweest. De verblijfplaats in het buitenland van Abbas wordt door iedereen angstvallig geheim gehouden. Politie en justitie doen dat vanwege het onderzoek, de kenniskring van Abbas uit veiligheidsoverwegingen voor meerdere mensen.

LevensdelictAdvocaat Peer Szymkowiak van Al S. wilde eerder alleen kwijt dat zijn cliënt vanuit een land buiten Europa naar Nederland was gekomen nadat hij signalen had gekregen dat de politie naar hem op zoek was vanwege een levensdelict. De raadsman wil niet zeggen of Abbas Al S. ook hem heeft verteld dat hij niet de schutter is. Ook de vraag of Al S. die avond in de loungebar is geweest, blijft onbeantwoord. De nabestaanden worden bijgestaan door advocaat Sandra Carli. Zij zegt niet meer te weten dan wat tot nu toe in de media is verschenen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal