Awacs-vliegtuig met motorproblemen verpest ballonnenfestival

Print
Awacs-vliegtuig met motorproblemen verpest ballonnenfestival

Afbeelding: De Limburger

Vijftien luchtballonnen mochten vrijdagavond op het laatste moment niet opstijgen, omdat een Awacs-toestel in de buurt motorproblemen had.

De ballonnen maken deel uit van het grote Parkstad Ballon Festival 2017 dat vrijdagavond bij Kasteel Hoensbroek begon en nog het hele weekend duurt.

Motorproblemen
De ballonvaarders stonden rond 18:30 uur op het punt het luchtruim op te zoeken, toen de luchtverkeersleiding op Maastricht Airport roet in het eten gooide. Een eerder opgestegen Awacs-vliegtuig van de luchtmachtbasis Geilenkirchen moest wegens een motorprobleem omkeren.

Te donker
De wind zou de ballonnen in de richting van Geilenkirchen hebben geblazen. Die mochten daarom  van de luchtverkeersleiding niet opstijgen, bevestigt een woordvoerster.  De organisator van het ballonfestival, Ton Kurvers, zegt dat hij zoiets in 40 jaar niet heeft meegemaakt. Nadat het Awacstoestel veilig was geland mochten de ballons alsnog de lucht in, maar toen was het te donker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →