Drama in België: telefonerende man voor ogen zoon gegrepen door trein

Print
Drama in België: telefonerende man voor ogen zoon gegrepen door trein

In het Belgische Rumbeke is een man van 46 om het leven gekomen toen hij werd gegrepen door een trein. Afbeelding: Het Laatste Nieuws

Een drama heeft zich vrijdagmiddag voltrokken in België. De vader van een jongetje werd vlak voor zijn ogen gegrepen door een trein. De 46-jarige man liep al telefonerend over een gesloten spoorwegovergang.

Het jongetje bleef ongedeerd. Volgens een getuige liep de man al bellend met zijn zoon aan de hand. 

Het ongeval deed zich voor op het spoor tussen Roeselare en Izegem in West-Vlaanderen. De man werd gegrepen door een trein terwijl hij een overweg in Rumbeke overstak. Dat gebeurde voor de ogen van zijn 10-jarig zoontje.

Slagbomen
Hoewel de slagbomen neergingen en even later ook de aankomende trein een waarschuwingssignaal liet horen, liep de man onverminderd door, waarna hij werd gegrepen door de trein. 

Opgevangen
De man overleed ter plaatse. De jongen werd opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie. Mogelijk was de man verstrooid. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →