MVV laat koppositie schieten door gelijkspel tegen Cambuur

Print
MVV laat koppositie schieten door gelijkspel tegen Cambuur

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

MVV heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen Cambuur Leeuwarden. De attractieve en intensieve wedstrijd eindigde in 1-1. MVV speelde de laatste twaalf minuten met tien man.

De Maastrichtenaren kwamen na 25 minuten op voorsprong. Christophe Janssens gaf een afgemeten voorzet richting de tweede paal, waar Jonathan Okita alle tijd had om binnen te koppen.

Gelijk op
De wedstrijd ging ook in de tweede helft redelijk gelijk op. Maar Cambuur kwam op gelijke hoogte door een treffer van invaller Martijn Barto. Kort daarna kregen de bezoekers nog een grote kans op de voorsprong, maar een kopbal van Van Kippersluis belandde op de lat.

Ook MVV kreeg de nodige kansen in de tweede helft. Maar de scherpte ontbrak om de voorsprong te herstellen.

Rode kaart
Tien minuten voor tijd moest MVV verder met tien man, nadat Steven Pereira een tweede gele kaart kreeg voor een duw met de elleboog. Cambuur kreeg tegen de tien Maastrichtenaren nog wat mogelijkheden, maar kon geen echte vuist maken tegen de thuisploeg.

Koppositie
Door het 1-1 gelijkspel laat MVV de kans schieten om de koppositie over te nemen. De ploeg van Ron Elsen staat nu op de derde plek, na Jong Ajax en Fortuna Sittard.