Fortuna Sittard schiet clubrecord aan gort

Print

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard heeft Jong AZ vrijdagavond in eigen stadion verpulverd. De Sittardenaren wonnen met 5-1 van de Alkmaarders. Het was de achtste thuiszege op rij voor de ploeg van Sunday Oliseh, een nieuw clubrecord.

Na zes speeldagen staat Fortuna nu knap tweede op de ranglijst achter Jong Ajax. De Amsterdammers hebben evenveel punten, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. 

Vijf minuten
De eerste vier doelpunten bij Fortuna-Jong AZ vielen al na tien minuten spelen en in slechts vijf minuten tijd. Djibril Dianessy scoorde in de rebound met een kanonskogel de 1-0, nadat Finn Stokkers op de keeper was gestuit. De eerste echte kans voor Fortuna was dus meteen raak.

Penalty
Twee minuten later werd de uitgebroken Finn Stokkers door Jong AZ keeper Nick Olij uit balans gebracht. Het leverde de doelman een gele kaart op en Fortuna een penalty. Dianessy mikte de bal er fraai in: 2-0.

Een minuut later was het opnieuw raak, maar ditmaal voor Jong AZ. Tijjani Reinders zette na een snelle uitbraak de 2-1 voor de gasten op het bord. Slechts een minuutje later was het Fortuna dat de voorsprong weer uitbouwde. Lisandro Semedo kreeg de bal teruggespeeld van Finn Stokkers en stiftte de 3-1 in het doel.

Riante voorsprong
Daarna was het even wachten op de volgende treffer. Want pas na zo’n veertig minuten spelen was het aanvoerder Perr Schuurs die een vrije trap eerst leek te verspelen, maar vervolgens toch het vierde doelpunt voor Fortuna binnen kon schieten: 4-1. Die riante voorsprong werd in de tweede helft zelfs nog verder uitgebouwd, toen Lisandro Semedo na een voorzet van Marco Ospitalieri de 5-1 in de korte hoek werkte.

In het laatste kwartier van de wedstrijd mochten bij Fortuna de nieuwkomers Kay Heerings, Ufukcan Engin en Bo Breukers uit Munstergeleen nog hun debuut maken. Tot doelpunten kwam het niet meer.