Roda op pijnlijke wijze onderuit tegen Heracles Almelo

Print
Roda op pijnlijke wijze onderuit tegen Heracles Almelo

Roda JC coach Robert Molenaar Foto: ANP

In de allerlaatste minuut heeft Roda JC zaterdag het eerste punt van het seizoen uit handen laten glippen. De Kerkradenaren verloren bij Heracles met 2-1.

Even leek Roda vanaf de aftrap overlopen te worden door Heracles, dat meteen via Monteiro op de paal kogelde. Maar in de eerste de beste aanval sloegen de Kerkradenaren toe. Met een knappe kopbal tekende Mitchel Paulissen voor de 0-1. Saillant detail: de laatste keer dat de aanvaller een eredivisiedoelpunt scoorde was ook in Almelo, in februari van dit jaar toen Heracles-Roda in 2-2 eindigde.

Meer schwung 
Roda speelde in die openingsfase met meer schwung dan de afgelopen weken, al moest de ploeg oppassen voor de aanvalsgolven van de thuisploeg. Zo schoot Darri twee keer vanuit riante positie naast. Op weg naar de rust kwam de Molenaar-equipe steeds meer onder druk, opgejaagd door Heracles. Maar met overlevingsvoetbal kon Roda voor het eerst dit seizoen naar de kleedkamer met een voorsprong.


 0-1 door een doelpunt van Mitchel Paulissen.

Roda bezweek snel
Ook in de tweede helft zette Heracles het offensief voort. Roda bezweek al heel snel: Pröpper ramde de gelijkmaker (1-1) in het doel. De Limburgers verdedigden vervolgens met man en macht en kwamen zelf amper toe aan een counter. Bij een van die tegenstoten kreeg Schahin dé kans op de gouden treffer, maar hij faalde. In de slotfase werd Roda alsnog geveld. Invaller Vermeij kroonde zich met een echte spitsengoal tot matchwinnaar.