VVV blijft verrassen in de eredivisie

Print
VVV blijft verrassen in de eredivisie. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle leverde zondagmiddag weer een verdienstelijk punt op (1-1).

Dankzij het gelijkspel hebben de Venlonaren na zes duels al negen punten bij elkaar gesprokkeld. Een totaal waarmee slechts weinig voetbalkenners voor het seizoen rekening hadden gehouden.

Eerste doelpunt
VVV gaf zoals de in voorgaande wedstrijden het initiatief aan de tegenstander en bleef verdedigend gezien strak in de organisatie spelen. PEC kon in het eerste half uur het veldoverwicht niet uitdrukken in kansen. Alleen een schot van middenvelder Ryan Thomas zorgde voor Zwols gevaar. VVV zette daar in de tegenstoot mogelijkheden voor Lennart Thy en Clint Leemans tegenover.

In De Koel kwam Zwolle na bijna een half uur op voorsprong. Kingsley Ehizibue ramde de bal  in het dak van het doel, nadat de VVV-verdediging de bal na een corner niet afdoende kon wegwerken. Het was voor Ehizibue het eerste doelpunt van dit seizoen.

VVV ging in de tweede helft aanvallender. Na een uur spelen wisselde Maurice Steijn Moreno Rutten voor Damian van Bruggen. Twee minuten later maakte Vito van Crooij zijn opwachting. De van een blessure teruggekeerde aanvaller verving Tarik Tissoudali.

Weer Leemans
In de 67e minuut was het Clint Leemans die net zoals vorige week in Arnhem tegen Vitesse de gelijkmaker op het scorebord zette. De middenvelder schoot een vrije trap prachtig in de kruising: 1-1. Vijf minuten na zijn treffer legde Leemans de bal middels een vrije trap vanaf de rechterkant de bal panklaar voor invaller Van Bruggen die rakelings naast kopte.

Een kwartier voor tijd kwam Kelechi Nwakali in de ploeg voor Torino Hunte. De Nigeriaan had in de 83e minuut de 2-1 op zijn schoen liggen, maar PEC-doelman Diederik Boer voorkwam dat. Twee minuten later was de beurt aan Vito van Crooij die na een goede onderschepping alleen op Boer afstormde, maar opnieuw was de keeper van PEC niet te kloppen.

Records
De wedstrijd in Venlo leverde behalve doelpunten nog twee records op. Damian van Bruggen, die na een uur Leroy Labylle in het elftal van VVV verving, speelde zijn 100ste competitieduel in Nederland. En bij de bezoekers evenaarde Stef Nijland Regillio Simons als recordhouder in de eredivisie met meeste invalbeurten (97). Nijland scoorde 12 maal als invaller.