Gezin uit Sittard dood na ongeluk met spookrijder

Print
Gezin uit Sittard dood na ongeluk met spookrijder

Afbeelding: AFP

Bij het zware ongeluk dat een spookrijder heeft veroorzaakt op de A67 bij het Duitse Rüsselsheim blijken zaterdagavond drie personen uit Sittard om het leven te zijn gekomen.

Het Sittardse gezin Gooijen was waarschijnlijk op vakantie, zo verklaarde Duitse politie eerder vandaag. In de Skoda van de familie lagen onder meer een koffer, een tas en andere bagage. De slachtoffers zijn de vader (53), de moeder (51) en de dochter (20). 

"Agenten in Sittard hebben een slechtnieuwsgesprek met de nabestaanden gevoerd", laat een woordvoerder van de Limburgse politie weten. Burgemeester Cox van de gemeente Sittard-Geleen is inmiddels van de tragedie op de hoogte gebracht. 

Poolse chauffeur
Een 34-jarige chauffeur uit Polen besloot zaterdagavond rond 20.30 uur zijn vrachtwagen om te keren op de Duitse A67. Mogelijk deed hij dat om een file te vermijden. Terwijl hij twee tot drie kilometer tegen het verkeer in reed, knalde hij met hoge snelheid op twee auto's: een Duitse BMW en een Skoda met een Nederlands kenteken.

De drie inzittenden van de Nederlandse auto overleden ter plekke, de vier vrouwen in de BMW raakten lichtgewond. De Poolse chauffeur zelf raakte zwaargewond en verkeerde in levensgevaar. Hij kon gisteren dan ook nog niet worden ondervraagd.

Alarmlichten
"Het komt soms voor dat automobilisten met hun alarmlichten aan achteruit rijden op de vluchtstrook als er een file is", zegt een politiewoordvoerder tegen Duitse media. "Maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt."'

De woordvoerder schat in dat de Poolse chauffeur goed wist wat hij deed toen hij zijn wagen keerde, schrijft een Duitse krant. De politie onderzoekt of de Poolse chauffeur met drank op achter het stuur zat.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →